33-godišnji Thiago Alcantara nakon pomnog razmatranja najavljuje odlazak u mirovinu

33-godišnji Thiago Alcantara nakon pomnog razmatranja najavljuje odlazak u mirovinu

Još jedan poznati igrač najavio je odlazak u mirovinu, njegovo tijelo više nije u stanju nositi se s igrom. Thiago Alcantara posljednji put izašao je pred publiku u dresu Liverpoola i odigrao je samo pet minuta kao zamjena. Prošle sezone Thiago Alcantara zbog ozljede nije mogao igrati gotovo cijelu sezonu, a ovaj put mu je omogućila da razmišlja jasnije. Došlo je vrijeme da se oprosti od svoje nogometne karijere i bio je spreman započeti novo poglavlje u svom životu.

Thiago Alcantara, koji je rođen 1991. godine, karijeru je započeo u dresu Barcelone. Ovo mu je bio prvi gol u životu. U to vrijeme momčad nije obraćala veliku pozornost na Thiaga Alcantaru jer je Barcelona imala mnogo odličnih veznjaka. U ljeto 2013. Thiago Alcantara odlučio se pridružiti minhenskom Bayernu, gdje je također ostvario najblistaviju karijeru.

Thiago Alcantara je 2020. želio izazvati moćniju Premier ligu, pa je došao igrati u Liverpool. Nažalost, jaka konkurencija Premier lige uzela je veći danak na tijelo Thiaga Alcantare, a on se više puta ozljeđivao tijekom utakmice. U to je vrijeme Thiago Alcantara najavio povlačenje i vratio se s punim teretom. Osvojio je više prvenstava igrajući za tri momčadi. Možda je odlazak u mirovinu s 33 godine premlad, ali koliko igrača starijih od 33 godine nije osvojilo prvenstvo? Thiago Alcantara trebao bi bez žaljenja napustiti nogometni svijet, jer mu je donio mnoga od svojih najvećih priznanja.

portskibloghrm.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)