DeRozan se pridružuje Kingsima za tri godine, 76 milijuna dolara u potpisu i trgovini

DeRozan se pridružuje Kingsima za tri godine, 76 milijuna dolara u potpisu i trgovini

U ugovoru koji je privukao široku pozornost, DeMar DeRozan potpisao je trogodišnji ugovor ukupne vrijednosti 76 milijuna američkih dolara na način potpisa i trgovine i službeno se pridružio Sacramento Kingsima (Sacramento Kings). Ovaj potez nije bio samo važna prekretnica u DeRozanovoj karijeri, već je imao i dubok utjecaj na budućnost Kingsa.

DeMar DeRozan jedan je od najtalentiranijih strijelaca u NBA ligi od ulaska u ligu 2009. godine, poznat je po svom izvrsnom šutu sa srednje udaljenosti i sposobnosti zabijanja. U devet sezona s Toronto Raptorsima, bio je četiri puta All-Star i pomogao je timu više puta doći do doigravanja. Međutim, 2018. DeRozan je razmijenjen u San Antonio Spurse u ugovoru koji je poslao Kawhija Leonarda u Toronto i na kraju pomogao Raptorsima da osvoje svoj prvi naslov prvaka NBA lige u povijesti franšize.

Sacramento Kingsi su se posljednjih godina mučili pronaći ključnog igrača koji bi mogao odvesti momčad u doigravanje. Posljednji put Kingsi su ušli u doigravanje 2006. godine i od tada se momčad obnavlja i muči. Dolazak DeRozana nedvojbeno je dao šansu Kingsima.

Ugovor vrijedan 76 milijuna dolara razumna je brojka za veterana koji je u ligi dugi niz godina. Metoda potpisivanja i trgovanja ne samo da omogućuje DeRozanu da dobije naknadu koju zaslužuje, već također omogućuje Kingsima da rade fleksibilnije unutar plaće. Ovim načinom transakcije Kingsi izbjegavaju žestoku konkurenciju s drugim momčadima na slobodnom tržištu, a istovremeno ostavljaju određeni prostor za buduće operacije.

Dodavanje DeMara DeRozana označava novo poglavlje za Sacramento Kingse. Iako se momčad još uvijek suočava s brojnim izazovima, DeRozanov dolazak nedvojbeno je poboljšao ukupnu snagu i konkurentnost momčadi. Ova odlučna odluka uprave Kingsa pokazuje njihovu ambiciju i povjerenje u budućnost momčadi.

U novoj sezoni DeRozan će imati priliku ponovno dokazati svoju vrijednost i pomoći Kingsima da ostvare cilj ulaska u playoff. Za navijače Kingsa ovo je vrijeme nade i iščekivanja. Dolazak DeMara DeRozana mogao bi biti važan korak u oživljavanju Kingsa.

portskibloghrm.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)