Odegaard i Rice su odsutni, a Arsenal se suočava s rizikom gubitka niza

Odegaard i Rice su odsutni, a Arsenal se suočava s rizikom gubitka niza

Ovog će se vikenda pet velikih europskih liga ponovno pokrenuti jedna za drugom nakon reprezentativnih utakmica. U fokusu Premier lige nedvojbeno je londonski derbi između Arsenala i Tottenham Hotspura. Međutim, ova utakmica je puna izazova za trenera Arsenala Artetu jer će momčadi nedostajati dva glavna vezna igrača.

Prvi je Declan Rice Arsenal dres 2024, koji je u prošlom kolu protiv Brightona dobio crveni karton i propustit će ovo kolo. Vrijedi spomenuti kako se Rice dobro pokazao u dosadašnjim reprezentativnim utakmicama i zabio pogodak protiv Irske. U izvrsnoj je formi. Ipak, zbog suspenzije će propustiti ovaj ključni derbi, što je nedvojbeno veliki udarac za Arsenal.

Drugi je kapetan Odegaard koji je rano napustio igru ​​zbog ozljede gležnja u utakmici Norveške protiv Austrije. Prema optimističnim procjenama, Odegaard će možda morati izbivati ​​oko tri tjedna, ali ova vijest za Arsenal je kao grom iz vedra neba. Odsutnost dva glavna vezna igrača u isto vrijeme čini Arsenalovu situaciju u gostima težom.

Nasuprot tome, izostanak Odegaarda ima veći utjecaj na Arsenal. Podaci pokazuju da je bez Odegaarda Arsenalova stopa pobjeda pala za gotovo 14 postotnih bodova, a prosječan broj golova po utakmici također je smanjen za 0,5. Važnost norveškog veznjaka u momčadi je sama po sebi razumljiva.

Arsenalovi izazovi daleko su više od toga. Nakon utakmice s Tottenhamom očekuju ih redom gostovanja kod Atalante i Manchester Cityja. Iako je sustav Lige prvaka reformiran u novoj sezoni, čak i ako izgube od Atalante, to neće utjecati na njihove kvalifikacije, ali za Arsenal je utakmica protiv Manchester Cityja nedvojbeno prioritet. Rice je suspendiran samo na jednu utakmicu, pa se može vratiti u utakmici protiv Manchester Cityja. Međutim, nije lako pobjeći od kuće kada momčad nije jaka kao protivnik i nema Odegaarda.

Za manje od 7 dana, Arsenal će se suočiti s tri jake momčadi u nizu. Takav đavolski raspored već im je dovoljno težak, a sada je još gora ozljeda glavnih igrača dječji nogometni dresovi. Arsenal može doživjeti dva uzastopna poraza u Premier ligi i unaprijed zaostati u borbi za prvenstvo.

Arsenal već zaostaje dva boda za Manchester Cityjem zbog prethodnog remija s Brightonom. Ako izgube sljedeće dvije ligaške utakmice, zaostatak bi se mogao brzo povećati na osam bodova, zbog čega bi Arteta izgubio samopouzdanje u ovosezonskoj utrci za naslov. U protekle dvije sezone Arsenal je imao snage za izazov Manchester Cityju, ali uvijek je u kritičnim trenucima izostajao. Arsenal se na početku ove sezone susreo s tako teškim problemom. Ako ne mogu preživjeti ovo teško razdoblje, tada će njihove nade za ovu sezonu postati slabe, a neizvjesnost prvenstva u Premier ligi može održati samo Liverpool.

portskibloghrm.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)