Posljednji hrvatski sjaj: Iako je Lian Po star, može li još zaraditi za život?

Posljednji hrvatski sjaj: Iako je Lian Po star, može li još zaraditi za život?

Na Europskom prvenstvu 2024. rasprave o intenzitetu Svjetskog i Europskog prvenstva postupno su se razvijale između hrvatskog veterana Modrića i francuske prve zvijezde Mbappea. Mbappe uzima zdravo za gotovo da je Europsko prvenstvo puno teže od Svjetskog prvenstva, no Modrić to demantira.

Dakle, je li Europsko prvenstvo stvarno teže od Svjetskog prvenstva? Ovo nije slučaj. Uostalom, snaga Brazila s pet zvjezdica ne može se podcijeniti, a europske momčadi opetovano su padale pred južnoameričkim momčadima. Iako su se Francuzi uspješno kvalificirali iz skupine D i Hrvatska ispala, što Mbappeovoj izjavi čini se nešto vjerodostojnije, činjenice nisu jednostavne.

Bilo da je riječ o Europskom prvenstvu ili Svjetskom prvenstvu, sve dok postoji hrvatska momčad, navijači se ne mogu a da se ne osjećaju pomalo zapetljano, pogotovo kada se suoče s voljenom momčadi, ta je zapetljanost još intenzivnija. Hrvatska je poznata po svom upornom borbenom duhu, iako nikada nije smatrana tradicionalnom silom, uvijek može izvesti crni protunapad. Hrvatska je prvi put stupila na međunarodnu scenu 1993. Iako nikad nisu osvojili naslov prvaka, njihov je rekord još uvijek impresivan: jedno drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu, dva treća mjesta na Svjetskom prvenstvu i jedno drugo mjesto u UEFA Ligi nacija. U Europskom kupu najbolji rezultat Hrvatske je četvrtfinale. Ovu momčad nazivamo zlatnom generacijom jer su tu 38-godišnji Modrić, 31-godišnji Brozović i 30-godišnji Kovačić, i dalje su glavna konkurencija Hrvatske. Sve dok su bili u blizini, činilo se da se Grid Legion nije obeshrabrila.

Čak i uz ovaj poraz, kako je Modrić rekao na društvenim mrežama: “Noseći ovaj dres Hrvatske osjećam se najsretnijim i najponosnijim trenutkom u životu. Ponos igranja za Hrvatsku ne ovisi o rezultatu.” To je dubok osjećaj oni koji istinski vole nogomet mogu razumjeti.

portskibloghrm.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)