Nizozemska je pobijedila Rumunjsku 3-0 i plasirala se u četvrtfinale

Nizozemska je pobijedila Rumunjsku 3-0 i plasirala se u četvrtfinale

Nizozemska momčad svladala je Rumunjsku s 3-0 u osmini finala Europskog kupa 2024. i uspješno se plasirala u četvrtfinale. U ovoj utakmici nizozemsku momčad predvodili su Cody Gakpo i Donyell Malen, pokazavši veliku snagu. Sredinom prvog poluvremena Gakpo je otvorio gol snažnim udarcem, što je bio njegov treći pogodak na turniru. Kao napadač Liverpoola, njegova izvanredna izvedba postala je vrhunac nizozemske momčadi. Tijekom utakmice tribine su bile prepune navijača u narančastim dresovima koji su pružali entuzijastičnu podršku nizozemskom timu.

Unatoč tome što su propustili nekoliko prilika za povećanje vodstva, uključujući tijesnu pobjedu kapetana Virgila van Dijka, Nizozemska je značajno napredovala u grupnoj fazi, nakon što je prethodno pretrpjela poraz od austrijske reprezentacije 3-2. Nizozemska je dominirala utakmicom, uputivši 22 udarca, od kojih 6 prema golu, dok je Rumunjska imala samo 5 udaraca, od toga 1 prema golu. Nizozemska je također bila dobra u pogledu kontrole lopte i dodavanja, predvodeći rumunjski tim u stopi uspješnosti dodavanja 430-184 i kontrolirajući tempo igre većinu vremena.

Iako je Rumunjska imala prednost i loptu u prvih 15 minuta, Nizozemska je postupno preuzimala kontrolu nad igrom. Iako je bilo nekoliko prilika za povećanje vodstva, Nizozemci nisu bili učinkoviti pred golom. Tek nakon sjajne igre Gakpoa koja je namjestila drugi pogodak Donyela Mullena, rezultat je bio otvoren. Atmosfera na stadionu bila je puna entuzijazma, a navijači su ponosno pokazivali svoje dresove Nizozemske 2024. i navijali za pobjedu tima. Ovom izvanrednom izvedbom Gakpo je postao jedan od najboljih strijelaca turnira zajedno s Nijemcem Jamalom Musialom, Gruzijcem Georgijem Mikotadzeom i Slovakom Ivanom Schranzom.

Gakpo je izrazio zadovoljstvo igrom momčadi i naglasio kako je to snažan odgovor na prethodni poraz. “Ovo je naš odgovor na naš posljednji nastup – sjajna igra, sjajni golovi, igrali smo sjajan nogomet”, rekao je Gakpo.

Nakon što je Turska svladala Austriju 2-1, Nizozemska će u četvrtfinalu igrati protiv Turske. Malen je primio loptu u sudijskoj nadoknadi, driblingom ušao u šesnaesterac i sigurno prošao pored rumunjskog vratara Nite za svoj drugi pogodak. Sveobuhvatna pobjeda signalizirala je da je Nizozemska spremna za ključni trenutak na turniru.

portskibloghrm.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)