Campbell je probila muški NHL krug i postala prva trenerica!

Campbell je probila muški NHL krug i postala prva trenerica!

Najvruća stvar u NHL krugu u posljednje vrijeme je da je Kraken Kraken izravno imenovao Boba Woodsa i Campbella za pomoćne trenere momčadi. Ovo je prva stalna pomoćnica trenera koja je ušla s klupe tijekom regularne sezone u povijesti NHL-a. Zapravo, Campbell je bila pomoćni trener za Byers Horses u Coachella Valleyu američke hokejaške lige već u prethodne dvije sezone. Ona je također donekle poznata u ovom krugu.

A ovo je povijesni trenutak za Campbella i Krakena. U sportskom polju kojim dominiraju muškarci, identitet žena koje treniraju u NHL-u prilično je upečatljiv, a Campbell je također uložila mnogo truda za to, zapravo, cijela sjevernoamerička regija sada razvija opseg ženske uloge. Morate znati da je Campbell nekoć bio pomoćni trener i tehnički trener za Nuremberg Ice Tigerse iz njemačke prve muške lige DEL, te je služio kao pomoćni trener za njemačku momčad na IIHF Svjetskom prvenstvu 2022. Upravo zbog tih otvorenih životopisa konačno je zakoračila u stručne vode.

Naravno, Campbell nije sam, zapravo se u posljednje četiri godine broj žena u sportu počeo povećavati. New Jersey Devilsi dodali su pomoćnicu glavnog menadžera Kate Madigan u dresu Devilsa, Megan Hunt s Chicago Blackhawksima, Haley Wickenheiser s Toronto Maple Leafsima i druge. Za samog Campbella, mogućnost da dobije ovu poziciju je prava sreća.

Sada kada žene postaju sve moćnije, nadam se da će se taj krug širiti i da će biti sve više igračica i trenerica koje će nositi dresove raznih vrhunskih momčadi.

portskibloghrm.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)