Ukupan rezultat Pogačara povećao se za 3 minute i 9 sekundi

Ukupan rezultat Pogačara povećao se za 3 minute i 9 sekundi

U drugoj rundi u Pirinejima biciklisti su se žestoko natjecali. Prvenstvo ove utrke ponovno je osvojio Pogačar koji je osvojio 15. stanicu. Ova pobjeda donijela je Pogačaru veliku prednost, a borba za žutu majicu je, čini se, riješena, a Vengergaardu će je možda biti teško preokrenuti.

Petnaesta stanica je brdska etapa s duljinom od 197,7 kilometara i visinskim usponom većim od 4800 metara. Ciljna crta postavljena je na vrhu visoravni HC de Beille. Sve dok nije ostalo manje od 10 kilometara utrke, kandidati za prvenstvo još nisu krenuli u akciju. Pogačar je u dresu državnog prvenstva krenuo u napad na prvenstvo. Pomno je pratio Vengergaarda sve dok Pogacar, na 5,4 kilometra od cilja, nije odlučio sam napasti. Iako je Vengergaard pokušao odgovoriti, na kraju nije uspio. Prilagodio je brzinu, ali nije mogao sustići Pogačara i mogao ga je samo gledati kako se sve više udaljava.

Pogačar je do vrha planine stigao u samostalnom letu, povećavši prednost na 1 minutu i 8 sekundi. Ovo mu je bila treća pobjeda u jednom natjecanju, a osvojio je i žutu majicu. Ukupni vremenski jaz između njih dvoje povećao se na 3 minute i 9 sekundi.

portskibloghrm.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)